Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvények - feladatok-3

Főoldal » Középiskola » Matematika
406
Függvények - feladatok-3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Fotózd le PhotoMathal a telodon és megoldja neked az összeset. A többi is azt csinálja.
Módosítva: 4 éve
-1

8. A
Megkeresünk egy értéket az x tengelyen, pl. látjuk, hogy ha az x=3, akkor a függvény értéke 1.
Megkeressük a megfelelő hozzárendelést ez alapján úgy, hogy behelyettesítjük az x helyébe a 3-mat, és ahol 1 jön ki eredményül, az a jó válasz. Itt az A lesz a jó megoldás

3. feladat
a) 4-nél metszi az y tengelyt (mert a hozzárendelésben az x után lévő tag mutatja meg, hogy a függvény hol metszi az y tengelyt)
b) A kérdés tulajdonképp az, hogy mekkora az x, amikor az y=6. Felírjuk az egyenletet és megoldjuk:
6=-2x+4
2=-2x
x=-1

Csatoltam ábrát is.
0