Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvények - feladatok-2

Főoldal » Középiskola » Matematika
369
Függvények - feladatok-2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az értékkészlet: [-2; 2]

Ha a*x+b zérushelye -4, és ha x=4 helyen az értéke 6, akkor:
-4a+b=0
4a+b=6

Kifejezzük a második egyenletből a b-t, és behelyettesítjük az elsőbe:
4a+b=6 --> b=6-4a

-4a+6-4a=0
-8a+6=0
8a=6
a=6/8 = 0,75

Kiszámoljuk ebből a b-t:
b=6-4*0,75
b=3

Tehát az egész egyenlet: y=0,75x+3
Az ábrázoláshoz csatoltam képet
0