Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
492
Lejtőn elengedünk egy testet, és hagyjuk legurulni. A lejtőn test 5 másodperc alatt gurul le, közben 8 m/s
sebességre gyorsul fel.
Mekkora a gyorsulása, és mekkora a megtett út?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a = v / t
a = 8 / 5
a = 1,6 m/s2

s = (a * t2) / 2
s = (1,6 * 52) / 2
s = 20 méter.
Módosítva: 4 éve
1