Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mára kéne levezetve. Köszönöm előre is, ha valaki segít!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
416
Összeöntünk 3 liter 20%-os és 2 liter 100%-os gyümölcslevet. Hány %-os lesz így a nyert ital?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
0,6 + 2 = 5x
2,6 = 5x
0,52 = x

Tehát 52 %-os gyümölcslevet kapunk.
1