Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mára kéne levezetve. Köszönöm előre is, ha valaki segít!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
789
Hány gramm 10%-os és hány gramm 30%-os ecetsavat kell összekeverni, ha 120 gramm 25%-os oldatra van szükségünk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
0,1x + 0,3 * (120 - x) = 120 * 0,25
0,1x + 36 - 0,3 x = 30
-0,2x + 36 = 30
-0,2x = - 6
x = 30

30 gramm 10 % os és 90 gramm 30%-os ecetsavat kell össze öntenünk.
Módosítva: 4 éve
1