Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek algebra 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
560
Tudna valaki segíteni? SOS.
1., Egyszerűsítsd a törteket:
g., 6ax + 9a + 8x + 12
__________________ =
3ax + 15a + 4x + 20

h., 4x² - 4x + 1
___________ =
1 - 4x²

j., 8xy - 6y -3 + 4x
______________ =
16 x² - 9

2., Az a - ról és a b - ről azt tudjuk, hogy a+b=23 ; a·b= -7 akkor mennyi a²+b² ?

3., Számítsd ki számológép nélkül az eredményt a nevezetes azonosságok segítségével.
a., 9 998 · 10 002 =
b., 526² - 74²
_________ =
726² - 274²

c., 54321 · 54325 - 54323 · 54320
______________________________ =
54323 · 54322 - 54321²

Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
g) Csatoltam képet
0

h) Csatoltam képet
0