Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Toldi

276
Szia! Valaki tudna segíteni,mert Toldiból kell írnom másfél oldalas leírást,aminek a címe a nádas.Választ előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
Bármilyen erős, hatalmas és bátor is azonban Miklós mégsem tud elszakadni Nagyfalutól anélkül, hogy az édesanyjától elbúcsúzna. Végül tehát úgy dönt, hogy a sötétben odaoson a házukhoz.
Hirtelen azonban besüllyed a lába alatt a föld, véletlenül egy réti farkas odújába lépett bele. A anyafarkas és a párja szerencsére nincs ott, csak két farkaskölyök.
Miklós megsajnálja a kölyköket és ölbe veszi őket. Na, ez az, amit nem kellett volna, mert hirtelen megzörren a nádas és az anyafarkas ugrik neki Toldinak.
A farkas hatalmas, két lábra állva akkora, mint Toldi, mellső mancsait belevájja a vállába és csattogó fogakkal akar nekiesni a torkának.
Toldi Miklós azonban nem hagyja magát, ökleivel hatalmas csapásokat mér az állat fejére, aminek már dől a vér a szájából és az orrából.
Toldi végül egy nagy rúgással arrébb löki az állatot, ami nagy területen letarolva a nádast, nyekkenve ér földre. Toldi csodálkozására azonban újra felpattan és megint nekiugrik a fiúnak.Sőt a helyzet még komolyabbá válik, mert Toldi mögött felbukkan a hím farkas is, most már két vadállattal kell megküzdenie.
De Toldit persze nem kell félteni, egy mozdulattal megfojtja kemény markával a nőstény farkast, aztán hulláját a hímhez vágja, majd azt is agyonüti.
Nagy küzdelem volt, de Toldi győzött, most lihegve pihen az éjszakai nádasban. A két farkaskölyök is elpusztult harc közben, agyontaposták őket a küzdők.
Ahogy Toldi a farkasdögöket nézi, eszébe jut róluk a testvére, György. Elgondolkozik, hogy vajon miért akarhatja annyira a halálát a bátyja, miért nem tudnak jó testvérek lenni. Miklósnak még az is eszébe jut, hogy csak akkor lesz vége a háborúságnak közte és György között, ha megöli Györgyöt.
Szerencsére erről a tervéről hamar letesz, azonban a farkasokról eszébe jut, hogy elviszi őket Györgynek. Vállára kapja a két dögöt és anyja házához oson velük.

Utóirat: én az ötödik ének tartalmát írtam le, szerintem kb ez volt a feladat... Remélem tudtam segíteni. :D
0