Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Toldi

66
Szia! Valaki tudna segíteni,mert Toldiból kell írnom másfél oldalas leírást,aminek a címe a nádas.Választ előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
Bármilyen erős, hatalmas és bátor is azonban Miklós mégsem tud elszakadni Nagyfalutól anélkül, hogy az édesanyjától elbúcsúzna. Végül tehát úgy dönt, hogy a sötétben odaoson a házukhoz.
Hirtelen azonban besüllyed a lába alatt a föld, véletlenül egy réti farkas odújába lépett bele. A anyafarkas és a párja szerencsére nincs ott, csak két farkaskölyök.
Miklós megsajnálja a kölyköket és ölbe veszi őket. Na, ez az, amit nem kellett volna, mert hirtelen megzörren a nádas és az anyafarkas ugrik neki Toldinak.
A farkas hatalmas, két lábra állva akkora, mint Toldi, mellső mancsait belevájja a vállába és csattogó fogakkal akar nekiesni a torkának.
Toldi Miklós azonban nem hagyja magát, ökleivel hatalmas csapásokat mér az állat fejére, aminek már dől a vér a szájából és az orrából.
Toldi végül egy nagy rúgással arrébb löki az állatot, ami nagy területen letarolva a nádast, nyekkenve ér földre. Toldi csodálkozására azonban újra felpattan és megint nekiugrik a fiúnak.Sőt a helyzet még komolyabbá válik, mert Toldi mögött felbukkan a hím farkas is, most már két vadállattal kell megküzdenie.
De Toldit persze nem kell félteni, egy mozdulattal megfojtja kemény markával a nőstény farkast, aztán hulláját a hímhez vágja, majd azt is agyonüti.
Nagy küzdelem volt, de Toldi győzött, most lihegve pihen az éjszakai nádasban. A két farkaskölyök is elpusztult harc közben, agyontaposták őket a küzdők.
Ahogy Toldi a farkasdögöket nézi, eszébe jut róluk a testvére, György. Elgondolkozik, hogy vajon miért akarhatja annyira a halálát a bátyja, miért nem tudnak jó testvérek lenni. Miklósnak még az is eszébe jut, hogy csak akkor lesz vége a háborúságnak közte és György között, ha megöli Györgyöt.
Szerencsére erről a tervéről hamar letesz, azonban a farkasokról eszébe jut, hogy elviszi őket Györgynek. Vállára kapja a két dögöt és anyja házához oson velük.

Utóirat: én az ötödik ének tartalmát írtam le, szerintem kb ez volt a feladat... Remélem tudtam segíteni.
0