Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek kifejezések exponencális (help)

Főoldal » Középiskola » Matematika
474
Sziasztok , segítséget szeretnék kérni matematikából .
(Egyenlet megoldás és levezetés)
Köszönöm mindenkinek aki segít a megoldásban
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenletek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Kellemes ünnepeket!
0

1.a. =2
b. = 10
c. = 4³=64
2.
2x+2 + 2x+3 = 192
2x·2² + 2x·2³=192
4·2x + 8·2x=192
12·2x = 192
2x= 16
2x=2⁴
exp függvény szig. mon
x=4
Ellenőrzést csináld meg!
0