Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Karacsony

Főoldal » Általános iskola » Matematika
469
Fejtörő! Áldott karácsonyi ünnepeket!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
5 + 3 + 8 = 16
3 + 5 + 8 + 8 = 24
3 + 3 + 5 + 8 = 19
5 + 5 + 8 + 8 + 3 = 29
1

a= mikulás
b=fa
c=hó embi 2a*2c+b =?
a+b+c=16 /(-1)
b+a+2c=24
2b+a+c=19

-a-b-c=-16 2b+a+8=19
b+a+2c=24 b+a+16=24/(-1)
c=8 b-8-16=19-24
b=5-8
b=-3

a+b+c=16
a+(-3)+8=16
a=16-5
a=11

ellenőrzés:
a+b+c=16
11+(-3)+8=16
11+5=16
16=16 igaz

2a*2c+b = 2*11*2*(-3)+8=22*(-6)+8=-124


1