Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek felvételi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2661
Egy dobozhan összesen 265 darab labda van, fehérek, pirosak és kékek. A fehérek és pirosak számának az aránya 4:3, a pirosak és kékek számának az aránya 5: 6.

Hány darab labda van egy-egy színből?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
felvételi
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Megoldási lehetőségek:
(Csatoltam a képet)
2

Pirosak száma: 3x
Fehérek száma: 4x
Kékek száma: (3x/5)*6 = 3,6x

Ezeknek az összege 265, így felírjuk az egyenletet:
3x+4x+3,6x=265
10,6x=265
x=25

Tehát a különböző színekből ennyi darab van:
Piros: 3*25=75 db
Fehér: 4*25=100 db
Kék: 3,6*25=90 db
1