Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8. osztály geometria

Főoldal » Általános iskola » Matematika
416
Egy henger palástját egy 15 cm-szer 10 cm-es téglalapból alakítjuk ki úgy, hogy a téglalap
egyik rövid oldala mentén egy 1 cm széles sávot ragasztóval kenünk be, és ezt a sávot
használjuk az összeillesztésre.
a) Mekkora átmérőjű köröket kell kivágni az alaplapoknak?
b) Mekkora a felszíne az így kapott hengernek?
c) Mekkora a térfogata a hengernek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szorgalmi
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
Kkör = 2 * r * π
14 = 2 * r * π
7 = r * π
2,23 = r

b.)
Tkör = r2 * π
Tkör = 2,232 * π
Tkör = 15,6 cm2

A = 2 * Tkör + M
A = 2 * 15,6 + 10
A = 41,19 cm2

c.)
V = Tkör * M
V = 15,6 * 10
V = 156 cm3
Módosítva: 4 éve
1