Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8. osztály geometria

Főoldal » Általános iskola » Matematika
436
Egy kabát gombja henger alakú. A henger sugara 1,4 cm, a magassága 3 mm. A gombon
négy, egyenként 1 mm átmérőjű henger alakú lyuk van, ahol a cérnát szokták átfűzni.
Mekkora egy ilyen gomb térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nagy henger térfogata:
V=r² * π * m=14² * π * 3= 1846,32 mm³
Egy lyuk térfogata:
V=0,5² * π × 3=2,355 mm³
Gomb térfogata:
V=1846,32 - 4 * 2,355=1836,9 mm³
2