Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8. osztály geometria

Főoldal » Általános iskola » Matematika
497
Egy henger alakú pohárba pontosan negyed liter folyadék fér. A pohár magassága 13 cm, a
talpa 1 cm vastag, a fala 2 mm vastag. Mekkora a pohár alapkörének sugara?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
0,25l = 250 cm3
V = r2 * π * m
250 = r2 * π * 12
250 = r2 * 37,7
6,63 = r2
2,58 cm + 0,2 = r
2,78 cm = r
Módosítva: 4 éve
1