Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
446
Valaki tud valamilyen tanácsot adni az egyenletek felírásához? Előre is köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! Egyenletet mindig úgy célszerű megoldani, hogy először egy oldalra gyűjtöd az ismeretlen tagokat és az ismert tagokat. Ha ez megvan azokat, ha kell összeadod, majd ez szerint megoldod.
Egy példa:
8x+7=31 (itt most kivonunk hetet, hogy rendezzük az ismeretlen és ismert tagokat)
8x=24 (most leosztunk nyolccal, hogy megkapjuk az x-et)
x=3
Így kell megoldani az összes egyenletet, ilyen módszerrel.
0