Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör adatainak kiszámítása terület alapján

Főoldal » Általános iskola » Matematika
617
Egy kör területe:

a) 78, 54cm²
b) 7, 07cm²

Ez alapján kell kiszámítani a kör sugarát (r), átmérőjét (d) és kerületét (K). Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kör, kerület, terület, sugár, átmérő, geometria, matematika, 8.osztály, házi feladat, SOS
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A kör területének képlete: T=r²π
A kör kerületének képlete: 2rπ

r=sugár
d=átmérő = 2r (a sugár kétszerese)

a)
Behelyettesítéssel oldjuk meg őket.
T=78,54 cm²
r²π=78,54
r²=25
r=5 cm

r=5 ---> d=2*5=10 cm

K=2*5*π=31,4 cm

b)
T=7,07 cm²
r²π=7,07
r²=2,25
r=1,5 cm

d=1,5*2=3 cm

K=2*1,5*π=9,4 cm
1