Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
441
A körlap hossza 16π. Mennyi a körlap területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A körlap hossza feltételezem az átmérőjét jelenti, vagyis
d=16π
A sugár az átmérő fele, azaz r=8π
A kör területének képlete:
T=r²π

Ebbe behelyettesítve:
T = (8π)²*π
T = 64π²*π
T = 64π³
T = 1984,4 cm²

De nem teljesen világos számomra, hogy mit ért a feladat a körlap hossza alatt. Ha az átmérőt, akkor ez a jó megoldás :)
Módosítva: 4 éve
0