Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika segítséget szeretnék kérni

Főoldal » Középiskola » Fizika
550
Csatoltam a képet, köszönöm aki tud segíteni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

4
egykarú emelők: diótörő, krumplinyomó, talicska
kétkarú emelők: olló, harapófogó, ásó
1

2. feladat

x*20N = 30N*(0,4m-x)
20x=12-30x
50x=12
x=0,24

0,4-0,24=0,16 --> 16 cm

30 N erővel kell tartani 16 cm-nél
0

3. feladat

http://ecseri.puskas.hu/oktseged/mechanika/pontrendszer_es_merev_test.pdf

Ezen az oldalon ábrákkal együtt megtalálod a merev testek egyensúlyi helyzeteit
0

4. feladat
Eredő erő nagysága a két erő összege, mert párhuzamosak: 80+20 = 100 N

80N·x = 20N·(100cm-x)
80x = 2000 - 20x
100x = 2000
x = 20 cm

A hatásvonalának a helye pedig 20 cm-nél van
0