Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni a fizikába

Főoldal » Középiskola » Fizika
612
Tudna valaki ebben segíteni? Köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
3. feladat
A fogó két oldalán fellépő forgatónyomaték (M) megegyezik:

M1=M2

Ahol a forgatónyomaték előáll az erőkar és az erő szorzatából:

F1×k1=F2×k2

Itt hivatalosan k-kat (erőkar hossza) méterben kell megadni, szóval: k1=12mm=0,012 m és k2=8 cm= 0,08 m.
F2=150 N
Így tehát:

F1×0,012 m=150 N×0,08 m=12 Nm
Ebből pedig F1= 12 Nm/0,012 m=1000N.

korábbi megoldás alapján
0