Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
625
Egy háromszög oldalai 4 cm, 6 cm és 9 cm. Mekkorák a hozzá hasonló háromszög oldalai, ha a kerülete 25,65 cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A megadott háromszög oldalainak aránya 4x, 6x és 9x
A hozzá hasonló háromszögben is így kell lennie az oldalak arányainak, mert ettől lesz hasonló
A erületből kiszámoljuk az oldalakat így:

4x+6x+9x = 25,65
19x=25,65
x=1,35

Az oldalai így:
4*1,35 = 5,4 cm
6*1,35 =8,1 cm
9*1,35 = 12,15 cm
0