Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
534
Egy világítótorony árnyéka 22 m hosszú, ugyanekkor ugyanott egy 220 cm hosszú bot árnyéka 1,6 m. Milyen magas a világítótorony?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A tárgyak árnyéka ugyanúgy aránylanak egymáshoz. Váltsuk át a bot hosszát méterbe: 220 cm =2,2 m

2,2/1,6 = x/22
x = 30,25

A torony 30,25 m magas
0