Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika Témazáró

Főoldal » Középiskola » Matematika
420
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

8
1.
a) 2*(3,8-5,6)-3*(2,5-4,5)=2*(-1,8)-3*(-2) =-,36-(-6) = -3,6+6= 2,4
b) Csatolok képet mindjárt
1

1. feladat
b) Képen csatolva
1

1. feladat
c) Csatolva a képen
1

2. feladat
360-at felosztani
az arány 3:4:5 --> ezt felírjuk így: 3x 4x 5x

3x+4x+5x=360
12x=360
x= 30

Az arányok:
90:120:150
1

3. feladat
Csatoltam képet
1

4. feladat
a) az eredeti ár=x
A 15%-os árleszállítás után az eredeti ár 85%-a lett

0,85x=34000
x=40000 Ft volt a kabát

b)
Ha az eredeti ár 40000 Ft, akkor a 20%-os árleszállítás után:
40000*0,8= 32000 Ft lett volna
1

A kezdő összeg 120.000 Ft
A kamatláb 6%
Az évek száma 5

A kamatos kamat képlete:
x*(1+(p/100)n
ahol x a befektetett összeg, p a kamatláb, n pedig az eltelt évek száma. Ebbe behelyettesítve:

120000*(1+6/100)5 = 160587

Vagyis 160.587 Ft-ja lesz
1

A 6. és 7. feladatnál nem látszanak jól a hatványok, mert nagyon kicsi a betű.
1