Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
821
Egy autó árát 20%-kal leszállították, így 1600 euróért árulják. Mennyibe kerülhetett eredetileg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kedves Dani!

Több feladatot is oldaottam már meg neked, kérlek, jelöld megoldásnak őket és ezt is.

Mivel 20%-kal leszállították az árat, ezért 100-20=80%-ért vehetef meg most.
százalékérték: 1600
százalékláb: 80%
Keressük az alapot, ami 1600/80 *100 = 20 * 100= 2000
Eredetileg 2000 euró volt

Ha más módszerrel tanultad:
80% -1600 (osztom 80-cal)
1% - 20 (szorzom 100-zal)
100%-2000
2