Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1234
Egy háromszög oldalai 3 cm, 4 cm, 6 cm. Mekkorák a hozzá hasonló háromszög oldalai, ha a
a) leghosszabb és legrövidebb oldalának különbsége 6 cm
b) leghosszabb és legrövidebb oldalának összege 45 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) A leghosszabb oldalt 6x-nek, a legrövidebbet 3x-szel jelölöm
6x-3x=6
3x=6
x=2

Tehát az oldalak
3x=3*2=6 cm
4x=4*2=8 cm
6x=6*2=12 cm

(Ell.: 12-6=6)

b)
3x+6x=45
9x=45
x=5

Az oldalak:
3x=3*5=15 cm
4x=4*5=20 cm
6x=6*5=30 cm

(Ell.: 15+30=45)
0