Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
445
Hasonlóak e egymáshoz a ABC és A"B'C' haromszögek ha AB=1,5dm BC=20cm AC=3dm valamint A'B'=75cm B'C'=10dm A'C'=150cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Igen, mert átváltva az
1. háromszög oldalai: 15 cm, 20 cm, 30 cm
2. háromszög oldalai: 75 cm, 100 cm, 150 cm

Minden oldal pontosan, rendre ötszöröse a 2. háromszögben
0