Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
432
számítsa ki az alábbi derékszőgű háromszögekben a hiányzó oldalakat egyik oldal3cm a másik oldal52mm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Melyik oldal 3 cm az átfogó vagy a befogó ?
2

Tegyük fel, hogy a befogók az adatok.
3cm, és 52mm

A pitagorasz tétele: a2 + b2 = c2
behelyettesítve: 32 + 5,22 (átváltottuk cm-re) = c2
9 + 27,04 = c2
36,04 = c2

Ebből gyököt vonunk, hogy megkaphassuk az oldalt:
 36,04  = 6,0033324079214537526899701942203 cm

a háromszög átfogója (ismeretlen oldala) ~ 6 cm
0