Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni, matematika?!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
457
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

5
1. feladat
a) 12,25
b) 122500
c) 0,001225
d) 1,5
e) 4,74
f) 47,4
1

2. feladat
a) 1,5 l = 15 dl = 0,015 hl = 1,5 dm³ = 1500 cm³
b) 0,015 m = 15 mm = 0,15 dm = 1,5 cm

c) 1,5*105 m = 1,5*107 cm = 150 km = 1,5*10² km
d) 1,5 kg = 150 dkg = 1,5*10² dkg (dag) = 1,5*10³ g = 0,0015 t
1

3. feladat
Az egész osztály létszáma legyen x. Tudjuk, hogy ennek a 20%-a egyenlő 12 fő. Így kiszámolhatjuk a létszámot:
x*(20/100)=12
0,2x=12
x=60

Tehát az egész osztályban 60-an vannak. Ebből 35% kapott 4-est, azaz:
60*(35/100)=60*0,35= 21 fő

1

3. feladat
b)
Ha összesen 2400 EUR volt, és ebből 660 EUR volt az anyagköltség, akkor:
(660/2400)*100 = 27,5

Tehát 27,5%-a volt az anyagköltség
1

4. feladat
a)
Összesen 10 tanuló volt, így az átlaguk:
A csoport:
(0+15+15+17+24+25+25+27+28+28)/10= 20,4
B csoport:
(12+17+17+19+20+22+23+24+24+27)/10= 20,5

Ha a maximális pont 30 volt, akkor az A csoport százalékos teljesítménye:
(20,4/30)*100= 68%

A B csoport teljesítménye:
(20,5/30)*100= 68,3%

b)
A diagramon a 4-esnél a kék oszlopot (A csoport) a hármasig kell rajzolni, mert 3 db 4-es lett. A sárga oszlopot (B csoport) a négyesig kell rajzolni.

Az 5-ös számnál a kék oszlopot a hármasig, a sárga oszlopot az egyesig kell rajzolni.

c)
Kálmán azzal érvelhetett, hogy a százalékos teljesítményük nagyjából ugyanannyi.
Lilla azzal érvelhetett, hogy az A csoportban lett több ötös osztályzat.
Malvin azzal érvelhetett, hogy a B csoportban senki nem kapott egyest.
1