Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmusos egyenlet - Kérlek segítsetek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
430
Hogy kell ezt az egyenletet kiszámolni?
2lg²x-11lgx+5=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`lg(x):=y`

`2*y^2-11y+5=0`

`y_1=5`
`y_2=0.5`

`lg(x_1)=y_1=5`
`10^5=x_1=100000`

`lg(x_2)=y_2=0.5`
`10^0.5=x_2=\sqrt(10)=3.16227766...`
0