Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek S.O.S2

Főoldal » Általános iskola » Matematika
384
Csatolom a képet kérlek segítsetek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
10. feladat

I. rész
kiszámoljuk a-t:
a=√72-(√98+√32)
a=6√2-(7√2+4√2)
a=6√2-11√2
a= -5√2

kiszámoljuk b-t:
b=√50-(√162-√18)+2√2
b=5√2-(9√2-3√2)+2√2
b=5√2-6√2+2√2
b=√2

mértani közepük:
√((-5√2)×√2) = √(-10)
Nincs a feladatnak megoldása, mert a negatív számoknak nincs gyöke


0