Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek S.O.S

Főoldal » Általános iskola » Matematika
509
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
második feladat (az elsőt megcsináltam a másik kérdésednél):

Kiszámoljuk x értékét:
mértani közép = két szám szorzatának négyzetgyöke

(5/8)*(4 4/9) = (5/8)*(40/9) = 200/72= 25/9

√(25/9) = √25/√9 = 5/3

Tehát x=5/3

Számoljuk ki y értékét:
15*(5 2/5) = 15*(27/5) = 405/5 = 81
√81 = 9

Tehát y=9

x és y mértani közepe:
(5/3)*9 = 45/3 = 15
√15 = 3,87

Tehát x és y mértani közepe 3,87
0