Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek S.O.S

Főoldal » Általános iskola » Matematika
545
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) számtani közép, vagyis átlag: a két számot összeadjuk és osztjuk kettővel
(√75+√27)/2= 6,93

b) súlyozott átlag = (szám1*súlyozás+szám2*súlyozás)/(súlyok összege)
(√75*2)+(√27*6)/(2+6) = (17,32+31,18)/8 = 6,1

c) mértani közép = számok szorzatának a négyzetgyöke
√(√75*√27) = √45 = 6,7
0