Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9.B.. Valaki segítsen!

Főoldal » Középiskola » Fizika
419
Sziasztok! Szóval fizikából kaptunk egy feladatot, örülnék ha valaki segítene, aki tudja!☺️ :: képzeljük el: vagy egy 1m-es széles asztal
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
A, Kis, ???, Fizika!, VAN-E, KEREKE, TESTNEK
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Nehéz megmondani. Igazából lehetnek kerekei, max ragadnak, nincsenek megolajozva. Azt sem tudjuk milyen anyagból van a kerék. Mindenesetre kiszámítottam a gördülési/csúszási súrlódási együtthatót, ami kb 0,051-re jött ki. Ez a gumiabroncs földúton való mogásával egyenértékű, vagy fa vason történő csúszása. Fa fán való csúszása is közel van, az kb 0,03-0,04 között van.

Számítás:
`s=v_0*\Deltat-1/2*a*t^2`
`v_0=2*s/(\Deltat)=1 m/s`
`a=(\Deltav)/(Deltat)=(1 m/s - 0 m/s)/(2 s)=0,5 m/s^2`
`sumF=-\mu*m*g`
`m*a=\mu*m*g`
`a=\mu*g`
`\mu=a/g=0.05097`
0