Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Aki érti az megtudná mutatni hogyan kell me nem értem hogyan kéne megcsinálnom

Főoldal » Általános iskola » Matematika
722
Béla 8 nap alatt Dezső 3 nap alatt Géza 6 nap alatt ássa fel a kertet egyedül együtt hány nap alatt ássák fel a kertet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha Béla 8 nap alatt ássa fel, akkor 1 nap alatt egyedül a kert 1/8-át tudja felásni
Ugyanígy Dezső egyedül 1 nap alatt 1/3-át tudja felásni
Géza egyedül 1 nap alatt 1/6-át tudja felásni

Együtt 1 nap alatt:
1/8+1/3+1/6= 3/24+8/24+4/24= 15/24 = 5/8

Akkor együtt az 1 egészet:
5/8x = 1
x = 8/5

Tehát 8/5 vagyis 1,6 nap alatt ássák fel együtt
3