Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kéne a fizika háziba

Főoldal » Középiskola » Fizika
1572
1.Mekkora állandó erő hat a 2kg tömegű testre, ha 5s alatt 0,75m utat tesz meg álló helyzetből indulva
2.Mekkora erő hatására áll meg 0,15kg tömegű, 6m/s sebességű test 20s alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.)
a= v/t =(0,75/5) / 5 = 0,03 m/s2
F = m * a = 2 * 0,03 = 0,06 N

2.)
a = v / t = 6 / 20 = 0,3 m / s2
F = m * a = 0,15 * 0,3 = 0,045 N
0