Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szamitsd ki a két egyenes metszésekor keletkezett szögek fokmértékét , ha közülük az egyik 64 fokkal nagyobb a másiknál!

Főoldal » Középiskola » Matematika
429
köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen az egyik szög x, a másik x+64
Összesen 360 fokot fognak kitenni, és mindkettőből kettő van:
x+x+x+64+x+64=360
4x+128=360
4x=232
x=58

Tehát 58° és 122° fokokat fognak bezárni egymással
1