Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Azonosság

Főoldal » Középiskola » Matematika
449
Sziasztok! Ebben feladatban kérnék segítséget. Fel kell bontani a zárójeleket a három tag összegének négyzetére.

(x²+x+1)²=
(0,5x³+2x²+9)=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A feladat buta kéréseket tartalmaz. Az első rész három tag négyzete, de akkor mi a feladat. A második részben egy harmadfokú polinomról kellene azt állítani, hogy három tag négyzete. De ez polinom nem lehet. A keresett tagok között kell lennie legalább egy irracionális kifejezésnek is.
`(x^2+x+1)^2=?`
`(0,5*x^3+2x^2+9)=frac{x^3+4x^2+18}{2}`
Módosítva: 4 éve
0