Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH számítás

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
456
összekeverünk 100ml 12 phjú KOH és 200phjú Salétromsav oldatot. Mekkora lesz a phja az oldatnak ha össz teérfogata 300ml.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`HNO_3 + KOH -> KNO_3 + H_2O`

`c = n/V -> n = V*c`

`c_(KOH) = 10^-2M` `->` `n=10^-3` `mol`
`c_(HNO3) = 10^-2M` `->` `n=2*10^-3` `mol`

(a térfogatok összeadhatóak, a salétromsavé 0,2dl)

`0,001``mol` `HNO_3` marad benne, melynek pH-ja 3-as
0