Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH számítás

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
506
Hány mólnyi sósavgázt kell elnyeletni 100cm3 0,2 koncentrációjú ammónia oldatban hogy a pH 2 legyen. nem vátozik a térfogat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Az ammónia semlegesítéséhez szükséges:

100/1000*0.2 = 0.02 mol HCl

Ha a pH = 2, akkor
cH+ = 10-2 mol/dm³

100 cm³ oldatban ez 0.001 mol HCl

Összesen szükséges tehát 0.021 mol HCl.

Korábbi eházi megoldás alapján
0