Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
836
Írj olyan másodfokú egyenletet melynek gyökei X1=-3 X2=5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(x+3)*(x-5)=0
Ezt szétbontva:

x+3=0
x = -3

és

x-5=0
x=5

Elvégezzük az összeszorzást:
(x+3)(x-5)=0
x²-5x+3x-15=0
x²-2x-15=0

Ez lesz a másodfokú egyenlet, aminek a két gyöke -3 és 5 :)

Ellenőrizhetjük is a megoldóképlettel, és úgy is ki fog jönni a két gyök.
0