Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Törtek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
442
Sziasztok!Kérnék egy kis segítsèget. Sajnos nem nagyon megy a tört,sokat kell gyakorolnom.Rànèzne valaki,hogy jól oldottam meg?Köszönöm szépen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! nagyrészt jó.

d) -12/6=-2

g) 63/8 + 3 egész 11/20 : itt a 3 egészt be kell vinni a 2. törtbe

63/8 + 60/20 + 11/20 = (315+120+22)/40 = 457/40

h) ugyanígy
(24+5)/6 + (54+4)/9 = 29/6 + 58/9 = (87+116)/18 = 203/18
-1