Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légszigetelésű kondenzátor 4dm² területű lemezei egymástól 2mm távolságra helyezkednek el.

Főoldal » Középiskola » Fizika
588
A kondenzátorra 500V feszültséget kapcsolunk.

A) mennyi a lemezek közötti térerősség?
b) mennyi a kondenzátor kapacitása?
d) mennyi elektromos energiát tárol a kondenzátor?
e) mennyi munkával tudnánk az áramforrásról lekapcsolni lemezeket 5mm távolságra széthúzni


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
c) mekkora töltésmennyiséget tárol a kondenzátor *
0

A=4dm2=0,04m2
U=500V
d=2mm=0.002

E=U/d=25000V/m
C=ε0*A/d=177,4F
E=1/2CU2=2,2175*107
Q=U*C=88700C
W=EQd=6,6*106
0