Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
445
Csatolok képet kérlek segítsetek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
1.
f) 3/7*14/9 = 1/1*2/3 = 2/3

g) 2/5* 1 3/4 = 2/5*7/4 = 14/20 = 7/10

h) (-8/3)* 2 1/4 = (-8/3)*9/4 = -(72/12) = -6

i) 3/14*20/15*21/6 = 1/2*4/3*3/2 = 12/12 = 1

0

2.

f) 2/5:4/3 = 2/5*3/4 = 6/20 = 3/10

g) 3 1/2 : (-7/10) = 7/2*(-10/7) = -70/14 = -10/2 = -5

h) 2 1/5 : 1 7/15 = 11/5 : 22/15 = 11/5*15/22 = 1/1*3/2 = 3/2

i) (-1 5/6) : (-2 4/9) = (-11/6) : (-22/9) = 11/6*9/22 = 1/2*3/2 = 3/4
0

Táblázat

Első oszlop, fentről lefelé:

5/4:5/4 = 1

10/3 : 5/4 = 10/3*4/5 = 40/15 = 8/3

8/3 : 5/4 = 8/3*4/5 = 32/15

Második oszlop, fentről lefelé:

(az első kocka már ki van töltve, így a másodikkal kezdem):

10/3 : 10/3 = 1

8/3 : 10/3 = 8/3*3/10 = 24/30 = 4/5

Harmadik oszlop, fentről lefelé:

5/4 : 8/3 = 5/4*3/8 = 15/32

10/3 : 8/3 = 10/3*3/8 = 30/24 = 5/4

8/3 : 8/3 = 1
0