Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Transzverzális hullám, legnagyobb gyorsulás

Főoldal » Középiskola » Fizika
578
Rugalmas cérnaszálon haladó transzverzális hullám miatt a cérnát, ha a rezgés síkjára merőlegesen nézünk rá 14 mm "vastagnak" lűtjuk. Szemünk felbontó képessége 0,04s. Legalább mekkora a cérna rezgő rászecskéinek legnagyobb gyorsulása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, hullám, transzverzalis
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
λ=7mm
T=0,04=251/s
c=7*25=175
a=c/t=4375mm/s2
Így mostmár jobb
1