Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Henger

Főoldal » Középiskola » Matematika
774
Egyenes körhenger térfogata 9 628,17 cm³, palástjának felszíne 2 128,29 cm². Mekkora az alaplap sugara és a testmagassága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
r²·π·m=9628,17
2·r·π·m=2128,29
Elosztod egymással a két egyenletet!
r/2 = 4,52 ebből r=9,05 cm és m=37,44 cm
0