Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős

Főoldal » Általános iskola » Matematika
358
Hány éves Jutka édesapja? Ha az éveinek számát megkétszerezed és ehhez a felét, majd a negyedét még hozzáadod, akkor egy híján 100-at kapsz.
5. Kálmán egy kirándulásra édesapjától 25 %-kal több pénzt kapott, mint amennyit ő gyűjtött össze. A nagymamájától kapott még 25 eurót. Így a 11 eurós buszjegy megvásárlása után is maradt 50 eurója. Hány eurót gyűjtött össze Kálmán a kirándulásra?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A Jutkás:
2x+x/2+x/4=99; x= az apa 36 éves
Kálmán..:
x+1,25x+25-11=50 -> 2,25x=36 -> x=16
Módosítva: 4 éve
0