Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
580
Egy 24 fős osztályban testnevelés órán a tanulók csak 3 ,4 vagy 5 osztályzatotok kapnak. A 3 as 4 es 5 ös osztályzatot kapott tanulók száma 3:4:5
a a tanulók mekkora része kapott 5 öst
b,a tanulók hány % kapott 3 ast
c, hány tanuló kapott 4 est
d,hány tanuló kapott 5 öst
Köszönöm










Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Az arányt felírhatjuk, mint 3x:4x:5x

Tudjuk, hogy ez összesen 24, tehát:
3x+4x+5x = 24
12x = 24
x = 2

Tehát hármast kaptak 2*3= 6-an
négyest kaptak 4*2 = 8-an
ötöst kaptak 5*2= 10-en

a)
10-en kaptak 5-öst, így
24/10 = 12/5 = 2,4
Tehát12/5-öd vagy 2,4 részük kapott ötöst.

b)
6-an kaptak 3-mast, ezért
(3/24)*100 = 12,5% kapott hármast

c)
8-an kaptak 4-est

d)
10-en kaptak 5-öst
1

Szia Egy kérdésem lenne hogy 12 x hogy jött ki a többit az már értem

.Köszi
0