Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Le tudnátok nekem írni a megoldás lépéseit?

Főoldal » Középiskola » Matematika
503
Mindig elakadok, tudnátok nekem segíteni az 1-es feladat megoldásában? A lépéseit kéne megtudnom.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kor, koordináta, egyenlete
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kör egyenlete az alábbi képlettel írható fel:
( x – u ) ² + ( y – v ) ² = r ²
ahol u és v a kör középpontjának koordinátái, r pedig a sugár.
Esetedben:
1/a.
K(0, 1) ; r = 2
Itt u = 0, v = 1, r = 2 behelyettesítve:
(x - 0) ² + (y - 1) ² = 2²
x² - (y - 1)² = 4
x² - (y-1)² - 4 = 0

1/d.
K(-1, -5) ; r = √3
Itt u = -1, v = -5, r = √3 behelyettesítve:
(x - (-1)) ² + (y - (-5))² = (√3)²
(x+1)² + (y+5)² = 3
(x+1)² + (y+5)² - 3 = 0
0