Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
415
Mekkora szövetet kell vennem, ha 15 db széket kell behúznom?
A székek ülőfelületének mérete: 46x52cm
A szövet szélessége: 140 cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy székhez: 46*52 = 2392 cm² szövet kell
A 15 db székhez összesen: 2392*15 = 35880 cm²

Ha 140 cm a szövet szélessége, akkor:
35880/140 = 256,3

Tehát 256,3 cm hosszú szövetet kell vásárolni
1