Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
15622
Legfeljebb kétjegyű négyzetszámok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Négyzetszámok, azok a számok, melyek felírhatóak egy egész szám négyzeteként.
Legfeljebb kétjegyűek azok, amelyek egyjegyűek, vagy kétjegyűek.
Esetünkben szóba jöhetnek:
1² = 1
2² = 4
3² = 9
4² = 16
5² = 25
6² = 36
7² = 49
8² = 64
9² = 81
Már nem jó megoldás a 10² = 100, mert az háromjegyű.
0