Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
377
Hány centiméter kell a 140 cm – es szőrmeanyagból, hogy egy kubánkát tudjunk varrni egy 56 – os
fejméretre?
Ezüsttükörpróbával ezüstözünk be egy 6 cm sugarú karácsonyfagömböt. Mekkora felületet kell
beezüstözni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kérem, segítsenek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az elsőt nem teljesen értem, de a második feladat:

A gömb sugara r= 6 cm
Ki kell számolni a gömb felszínét, ami A=4*r²*π
Behelyettesítve:
4*6²*π = 452,4 cm²

Tehát 452,4 cm² felületet kell beezüstözni
0