Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

6. Os matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
415
Csatoltam képet

(A 7. és a 8.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
7. feladat

Legyen a méhraj x.
Ha a méhraj fele a barackfára ment, akkor a maradék az a méhraj másik fele, tehát x/2. Ha ennek a fele 18, akkor az egész rajnak a negyede 18:

x/4 = 18
x = 72

Tehát 72 méh repült be az udvarra.

8. feladat

Az összes kép legyen x.
Ennek a felét az Eiffel-toronynál fotózták, így maradt x/2
A Notre Dame-nál ennek még a kétharmadát, azaz x/2*2/3 = 2x/6 = x/3 részét fotózták
A maradék: x-(x/2+x/3) = x/6 --> erről tudjuk, hogy 8 kép

x/6 = 8
x = 48

Összesen 48 képet csináltak
1